Blöjutslag

Barn i blöjålder kan få röda utslag eller eksem på rumpan eller andra områden som täcks av blöjan. Blöjeksem är kontakteksem som orsakas då huden blir irriterad. Utslagen uppstår vanligtvis på grund av att fukt, urin eller avföring legat intill huden en stund. Det är enkelt att behandla blöjeksem.

Vad kan jag göra?
Det kan räcka med nogrann hygien där man ett par gånger om dagen gör rent området där blöjan sitter. Det finns receptfria salvor på apoteken som man kan smörja in huden med, för att påskynda läkandet och lindra sveda och klåda.

Vilken receptfri medicin kan jag välja?
Inotyol är skonsam mot barnhud och smörjs in efter att man tvättat och luftat stjärten. Silon och Inotyol är också salvor som återställer huden och kan lindra irritation. Följ alltid instruktionerna i bipacksedeln, där även doseringsanvisningar finns.