Huvudvärk hos gravida

Under graviditeten sker flera förändringar i kroppen som kan leda till besvär som värk i huvud, nacke och rygg. Huvudvärk kan vara särskilt vanligt under graviditetens första tio veckor.

Vad kan jag göra?
Genom att låta kroppen vila med jämna mellanrum kan huvudvärk ibland undvikas. Mindre stress hjälper också att förebygga smärta. Man bör vara extra noga med att hålla regelbundna måltider och även få i sig rikligt med vätska. Det finns även receptfri medicin som kan lindra huvudvärk under graviditeten.

Vilken receptfri medicin ska jag välja?
Alvedon, Panodil, Pamol och Reliv innehåller alla paracetamol och är receptfria mediciner som kan tas av gravida. Dessa läkemedel går bra att använda för tillfälliga besvär när som helst under graviditeten, men behöver man ta smärtstillande under en längre tid så bör man kontakta vården. Följ alltid instruktionerna i bipacksedeln.