Förkylning och influensa

Förkylning är en virusinfektion som drabbar människor i alla åldrar. Man kan bli förkyld flera gånger om året. Vanlig influensa ger samma symtom som vid förkylning men sjukdomsförloppet är oftast snabbare och intensivare med feber, frossa och värk i kroppen. Mot förkylningsbesvär finns hjälp att få.
Vad kan jag göra?
Vanliga symtom vid förkylning är feber, hosta, ont i halsen, nysningar, snuva och nästäppa. Mot influensa finns inget botemedel men man kan använda receptfria mediciner för att lindra flera av symtomen. Även om besvären är lindriga finns det risk att man smittar folk i sin omgivning, så det är bäst att stanna hemma från jobb eller skola. Om man är förkyld så bör man vila. Det kan kännas bättre i halsen och luftvägarna om man dricker någonting varmt, exempelvis te. För de flesta av besvären vid förkylning finns ett antal läkemedel som du kan köpa utan recept.

Vilken receptfri medicin ska jag välja?
Läs mer om de olika symtomen vid förkylning och hur man bäst behandlar dem receptfritt:

– Snuva och nästäppa
– Feber
– Hosta
– Halsont

Det är viktigt att man börjar medicinera så fort man känner att man börjar bli förkyld. Kan Jang, Alpenkraft och Kaloba lindrar förkylningssymtom och kan påskynda tillfrisknandet. Dessa traditionellt växtbaserade mediciner grundar sig på erfarenheter av långvarig användning. Följ alltid instruktionerna i bipacksedeln.