Trötthet

Vissa perioder kan man känna sig ovanligt trött, slö och svag. Det kan exempelvis bero på sömnproblem, bristfällig kost eller eventuell oro och stress. En del läkemedel kan också ge tillfällig trötthet som biverkan. Problemen kan gå över av sig själv, men det finns hjälp att få.

Vad kan jag göra?
Har man svårt att sova eller blir sömnen störd av någon anledning bör man i första hand försöka åtgärda sömnproblemen. Det finns även flera receptfria produkter som kan hjälpa dig bli fri från besvär med tillfällig trötthet.

Vilken receptfri medicin ska jag välja?
De receptfria mediciner som du finner på ditt apotek verkar uppiggande och motverkar trötthet. Vid trötthet och svaghetskänsla kan Gericomplex och Ginsana (som innehåller panax ginseng) ha en positiv effekt. Dessa traditionellt växtbaserade mediciner grundar sig på erfarenheter av långvarig användning och kan användas dagligen i upp till två månader. Om besvären inte har förbättrats efter två veckor bör man kontakta läkare. Ginsana finns som kapsel eller oral lösning och används vid sänkt prestationsförmåga. Man tar en till två kapslar till frukost eller lunch. Följ alltid instruktionerna i bipacksedeln.