Omega-3

Äter man en balanserad kost får man vanligtvis i sig alla de ämnen som kroppen behöver. Det finns olika typer av fett i maten och det är viktigt att vi får i oss rätt mängder av de omättade och fleromättade sorterna. Fet fisk, exempelvis lax, är rik på fleromättade omega-3-fettsyror. Omega-3 kan bidra till en minskad risk för blodpropp och hjärt-/kärlsjukdomar.

Vad kan jag göra?
Man bör försöka få i sig omega-3 genom kosten. Välj gärna att äta fisk så att du får i dig omega-3. Om kosten inte räcker till, kan man ta ett receptfritt kosttillskott i form av kapslar eller lösning.

Vilken receptfri medicin ska jag välja?
Eskimo-3 är ett naturläkemedel som tas till maten i form av kapslar eller oral lösning. Vanlig dos är tre kapslar eller 1,5 ml en till tre gånger om dagen. Följ alltid instruktionerna i bipacksedeln.