D-vitamin för barn

Det är viktigt att barn får i sig alla de vitaminer och mineraler som är nödvändiga för att kunna växa normalt och hålla sig friska. För skelettets uppbyggnad är D-vitamin särskilt viktigt. Under de första månaderna får barnet dessvärre inte i sig tillräckligt mycket D-vitamin så därför rekommenderas man att ge extra tillskott.

Vad kan jag göra?
Till små barn ger man droppar med D-vitamin varje dag upp till två års ålder. När barnet blir större kan man även ge barnet mat som är rik på D-vitamin, exempelvis fisk och ägg.

Vilken receptfri medicin kan jag välja?
D-vitamin Vatten ACO och D-vitamin Olja ACO innehåller vitamin D3 i flytande form. Vanligtvis ger man barnet 5 droppar om dagen upp till två års ålder. Följ alltid instruktionerna i bipacksedeln, där även doseringsanvisningar finns.