Nedstämdhet

Det är naturligt att känna sig nedstämd eller ångest under vissa perioder i livet. Det kan orsakas av motgångar i privatlivet eller på jobbet, eller av sorg när någon i familjen gått bort. Vad som orsakar nedstämdhet är inte helt klarlagt, men många av de besvär man får vid nedstämdhet och depression tycks bero på att vissa ämnen i hjärnan hamnar i obalans. Lätta besvär kan lindras med enkla medel.

Vad kan jag göra?
Oftast går besvären över av sig själv, men man kan göra flera saker som bidrar till en snabbare återhämtning. Det är viktigt att äta bra och undvika alkohol, att ha en aktiv fritid och umgås med familj och vänner. Det finns även receptfria läkemedel som kan hjälpa vid tillfällig oro.

Vilken receptfri medicin ska jag välja?
Mediciner som innehåller valeriana som Neurol är milt rogivande och kan även hjälpa vid insomningsproblem. Medicinen finns i form av tabletter och kapslar. Medicinen tas dagligen och det kan ta upp till tre veckors användning innan man känner sig bättre. Följ alltid instruktionerna i bipacksedeln