PMS

Premenstruella spänningar (PMS) kan orsaka besvär som huvudvärk och ömma bröst. Man kan även känna sig svullen, få humörsvängningar och bli deppig eller lättirriterad. PMS-symtom är som värst tre till fyra dagar före mensen och försvinner vanligtvis med mensblödningen. PMS är ofta värre hos kvinnor med oregelbunden menscykel. Det finns flera sätt att lindra PMS-besvär.

Vad kan jag göra?
För behandling av smärta under mensen eller vid ägglossning, läs om mensvärk. God sömn och regelbunden motion kan minska PMS-besvären. När man motionerar frisätts endorfiner som har en positiv effekt i kroppen. Det finns även receptfri medicin som kan hjälpa mot flera av symtomen vid PMS.

Vilken receptfri medicin ska jag välja?
Både Femicur och Femal Balans är traditionellt växtbaserade mediciner som grundar sig på erfarenheter av långvarig användning. Dessa finns att köpa utan recept. De lindrar ömhet i brösten, oro och svullnadskänsla. Femicur tas en gång om dagen, Femal Balans tas morgon och kväll. Följ alltid instruktionerna i bipacksedeln.